dijous, 15 de novembre del 2007

Llengua de vedella rostida

Ingredients:

1 llengua de vedella
1 ceba
1 pastanaga
llorer
julivert
farigola
pebre
sal
greix o oli
got de vi blanc
1/2 kg de pinatells

La llengua pot ser de vaca, vedella, porc o moltó. La posarem amb aigua bullent per espai de dos minuts, per tal que després, rascant-la fortament amb un ganivet, en poguem treure fàcilment la pell dura que la cobreix.
Una vegada feta la posarem en una cassola, damunt d'un tou format per mitja ceba, una pastanaga, una fulla de llorer, un ramet de julivert, farigola i un xic de pebre.
Després i tirem la sal corresponent, hi afegim llard o bé oli i ho fem coure fins que les herbes i les verdures estiguin ben sofregides.
A continuació hi afegim un got de vi blanc, i quan aquest hagui minvat bastant, hi tirem l'aigua en quantitat suficient per cobrir la llengua, i ho deixarem coure.
Quan la llengua sigui cuita i la salsa ben reduïda, ho colarem tot plegat i ens sortirà una salsa espessa, que és el que necessitem.
Per quan s'acabi de guisar la llengua, procurarem tenir a punt una quantitat suficient de pinetells, cuits a la graella i ben amanits amb sal, oli, all i julivert trinxat.
Per servir-ho, farem la llenga a talls i els posarem en una plata, acompanyat dels pinetells, tot plegat ben ruixat amb la salseta.
Si vol també ho podem presentar a la taula amb els pinetells en una plata a part.

3 comentaris:

Magda Prats ha dit...

em sembla una recepta fantàstica. la provaré!

Magda Prats ha dit...

em sembla una recepta fantàstica i la provaré!

Unknown ha dit...

Ara la vaig a fe